Ask plank

Et smukt gulv af ask plank, det er noget af det vi kan tilbyde dig, hos Wiking Gulve. Ask plank fra stærke danske træer, giver et flot gulv med en fin og dæmpet overgang mellem de lyse og de mørke nuancer og et dejlig roligt udtryk. Kernetræet i ask plank er brunligt eller rødligt og træet har en helt unik struktur, der giver både det specielle udseende og den karakteristiske styrke, som kommer fra de danske asketræer.

Tre forskellige varianter

Wikings aske gulve kommer i tre forskellige varianter: Select, Natur og Country Life, og de kan alle sammen leveres med hvid oliebehandling eller hvid mat-lakering. Forskellene på de tre varianter er, at Select og Natur er næsten helt uden knaster, og Country Life har en meget varieret struktur og både knaster og fyldninger. Alle tre gulve har hver deres egen skønhed særpræg og charme, og de kan alle sammen vælges i 16 eller 22 mm tykke planker, 170 eller 185 mm brede.

Hvordan skal de plejes?

Ja, det er så et helt kapitel for sig. Men hvis vi bare starter med rengøringen, så skal du lægge en fed Trip Trap sæbeblanding på et område og lade det trække i et par minutter. Så vasker du efter og tørrer op med en klud du har vredet op i rent vand, men du tørrer ikke al sæbeblandingen op, du lader lidt være, som skal tørre ned i gulvet – det er en del af plejen. Du kan evt. bruge oliesæbe hver 5.-7. gang du vasker gulvet.