Gulvplanker

Gulvplanker kommer i mange forskellige udgaver. Til en start er der forskellige træsorter at vælge mellem, der er forskellige måder at behandle træet på, forskellige tykkelser, bredder, længder og så er der naturligvis forskellen på massive gulvplanker og lamelopbyggede gulvplanker. De sidste er dem vi fremstiller – de lamelopbyggede gulvplanker. Det vælger vi at gøre, for på den måde at sikre vores kunder det mest stabile og slidstærke gulv, og det der er bedst egnet til gulvvarme, hvis det er et ønske.

Gulvplanker kommer som sagt i forskellige træsorter, og hos Wiking Gulve tilbyder vi gulve af nordsvensk fyrretræ – nordsvensk fordi træerne vokser langsomt der og det giver styrke og hårdhed til den ellers meget bløde træsort. Vi tilbyder også gulvplanker af dansk eg og ask, og af lærketræ fra Sibirien. Når vi vælger at tage hele vejen til Sibirien for at finde træerne til vores gulve, er det fordi det barske og kolde klima giver træerne en særlig langsom opvækst, der igen giver træet en meget stærk struktur og rigtig flotte planker. De sibiriske lærketræer er da også blevet utrolig populære til gulvplanker i Europa.

Men om du vælger eg, ask, fyr eller lærk, så kan du få det behandlet på flere forskellige måder, naturligvis afhængig af hvilke behandlingsmetoder der er velegnet til den enkelte træsort. Det giver dig virkelig mange muligheder for at vælge det gulv, der ser ud og passer præcis til din helt egen personlige stil, og til resten af husets interiør og arkitektur.