Mammut Serien

 

Douglas

Douglas Mammut er et forædlet naturprodukt helt i særklasse, skabt af de majestætiske Douglas graner i et samspil mellem erfarne forstmænd og dygtige håndværkers forarbejdning. Det karakteristiske varme skær med rødlige åretegninger giver unikke muligheder for at skabe stilfulde og harmoniske planker til boligen.
Et æstetisk og nærmest dekorativt udtryk er det samlede billede af vores brede og lange Douglas Mammut.

Douglas træ, også kaldet Oregon pine, blev hentet til Europa fra Oregon i Nordamerika i starten af 1800-tallet. I hjemlandet
bliver Douglas-granerne over 100 m høje, hvis de får lov til at blive 3-400 år. Europæiske Douglas kan på 150 år blive op til 50-70 m høje og få en diameter på mere end 1 meter. Dette gør Douglas perfekt til produktion af de brede gulvplanker.

Pitch Pine

Pitch pine Mammut er hentet hjem fra de dybeste skove langs den amerikanske østkyst. Denne flotte amerikanske fyrtræs sort udmærker sig særligt ved at være stort set knastfri. I modsætning til andre fyrtræs sorter fås her gulve i lange længde uden væsentlige knaster. Det giver et helt særligt og ensartet gulv med flotte åretegninger, som er med til at skabe et helt særligt og eksklusivt miljø i rummet.

Pitch Pine, som har det latinske navn Pinus Rigida, gror i den langs østkyst fra New Foundland til Florida i USA, hvor det også kaldes Southern Yellow Pine. Træerne vokser sig ca. 40 meter høje og næsten 1 meter i diameter, hvilket gør det muligt at producere brede og lange plankegulve af træets stammer.

Tidligere var Pitch Pine en vigtig kilde til harpiks og træ til skibsbygning, minetømmer og jernbanesveller, fordi træets høje harpiksindhold beskytter det fra forfald. Arkæologien angiver derudover, at selve indfødte amerikanere anvendte Pitch Pine, hvor fx Cherokee benyttede det i kano konstruktion.

Plej dit Wiking Mamut Trægulv

Til daglig rengøring og vedligeholdelse anbefaler vi, at der anvendes Trip Trap Plejeprodukter. Find alle produkterne under vores følgeprodukter, og spar altid 10% på plejeprodukter ved tilmelding til vores kundeklub. Tilmeld dig her.

Har du spørgsmål til dit nye trægulv eller monteringen til dit trægulv, så er Wiking Gulve altid klar til at hjælpe dig. Vi kan kontaktes direkte på tlf. 9752 5600 eller mail wiking@wikinggulve.dk 

Vil du besøge et af vores showroom inden du bestiller dit nye plankegulv, så har vi et både ved RoslevKorinth og VærebroKontakt os gerne for mere information og bestil en gulvrådgiver hos os.