Originalt håndværk direkte fra skoven

Wiking Gulve har tradition for godt træ. Med respekt for naturen håndplukker vi, i samarbejde med erfarne skovfolk, de bedste stammer fra bæredygtige skove, for at skabe trægulve, der skal være til glæde i årevis.

Det hele startede med en beskeden produktion af plankegulve i fyr i lejede lokaler på ca. 800 m2. I dag er Wiking Gulve en af Danmarks største producenter af plankegulve og er desuden den eneste danske producent med licens til at producere med Q-LOC SuperClick system.

 

Cradle to Cradle certificeret 

Wiking Gulve ønsker at fremme bæredygtig drift og produktion, hvilket understøttes af vores arbejde med Cradle to Cradle. Cradle to to Cradle er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi. Det er udviklet som en respons på tendensen til blot at minimere de negative effekter på miljøet ved at spare på ressourcerne og svine mindre. For mindre dårligt er stadig dårligt.

De bæredygtige valg

For Wiking Gulve er det essentielt at være med i indsatsen om at skabe en fremtid, som er bæredygtig. Derfor har Wiking Gulve taget et aktivt valg om, at støtte en grøn og bæredygtig fremtid, dette sker blandt andet ved et samarbejde med organisationen ‘Plant et træ’, der arbejder for at bevare træernes vilkår og vækst. Gennem børns læring i institutionerne, arbejder organisationen for at øge kendskabet til træerne, bæredygtighed, samt at skabe en bredere forståelse for træernes vilkår og vækst.

Bæredygtige gulve sikrer fremtiden. For Wiking Gulve er FN’s 17 verdensmål ikke bare tomme politiske ord. Det ligger i selve Wiking Gulves DNA at producere bæredygtigt, og vi har for længst adapteret klimamål nr. 12 Ansvarlig forbrug og produktion, nr. 13 Klimaindsats og nr. 15 Livet på land, som helt essentielle parametre for vores eksistens.

Henrik Nielsen

Adm. Direktør